Om Annelie

Välkommen hit till mig, för att se vem jag är och vad jag gör.

Jag ÄR Annelie, inifrån och ut, det vill säga att jag behöver inte leva upp till andras förväntningar eller krav. Jag lever i compassion/medkänsla till mig själv vilket innebär att jag då kan finnas för andra på ett positivare och lugnare sätt. Jag måste inte längre ha bekräftelse från andra för att må bra, nu kan jag se mig själv för den jag är och uppskatta mig själv.

Annelie.Boström.certifierad.auraförmedlareJag är en levnadsglad tvåbarnsmamma, med numera vuxna och utflugna barn. Jag har ett barnbarn med underbar energi, som jag också fick vara med och hjälpa till världen. Lever som gift i ett utvecklande, roligt och spännande förhållande där en levande vardag har en hög prioritet.

Jag jobbar med det jag brinner för i mitt trebenta företag:

Balansbutiken.se – Balans & Hälsa
Universell Balans – Behandlingar som förändrar
Soladey Sverige – Joniska tandborstar

Att hjälpa människor bli egna, trygga och självständiga individer är min passion. Att se klienter förstå att de själva både kan och även helt plötsligt vill ”Bli sin egen ledare i livet” är fantastiskt.
Kunde jag det, alltså ändra mitt liv, beteende och mående till det bättre, så kan definitivt många fler göra detsamma, OM de vill…

Att gå i livets skola är enormt lärorikt, om man väljer att se vad som händer. Jag kan inte komma och säga att jag är glad över vad jag fått och varit tvungen att lära mig genom åren, men jag ser det i dag som att det gett mig en gedigen utbildning som jag är oerhört tacksam för. Jag skulle idag inte vilja vara utan de ”jäkliga” åren vi haft, eftersom jag lärt mig massor.

Jag har en egenupplevd historia, och jag har genom den fått en kunskap som inte går att läsa sig till. Jag vet att ingen kan komma och hävda att jag inte vet vad jag pratar om, för det vet jag, även om min sanning inte stämmer ihop med någon annans. Jag har under de senaste åren gått i livets skola, som varit hård och tuff på många vis, men gett en enorm kunskap som jag nu vill förmedla vidare.

Mina kunskaper och livserfarenheter använder jag mig av i allt jag gör. I mina behandlingar så är samtal och coaching en stor del (givetvis beroende på klientens behov, vilja och intention)

Bortsett från Livet och vad det lärt mig har jag även genom åren utbildat mig.
Jag har:

 • tidigare jobbat som frisör i 23 år, först som anställd och de sista 13 åren som egen företagare. Jag älskar skapandet och det kreativa i yrket, men avslutade den karriären på grund av ena dotterns sjukdom, och var därefter hemma med henne på heltid under ca 2,5 år.
 • gått diverse massageutbildningar: Chakraflödesmassage, lättmassage, astralmassage, bars, ansiktsmassage, regndroppsmassage(aromamassage) samt AuraTransformation™.
 • lärt mig grunderna i kinesiologi.
 • fått lära mig DBT, Dialektisk beteendeterapi
 • fått mycket kunskap om självskadebeteende och psykiska diagnoser genom egna erfarenheter med dottern, vilket jag också skrivit och föreläser om.
 • själv varit utbränd och lyckats vända tillbaka, samt varit en så kallad ”duktig flicka” och tagit hand om alla andra utom mig själv.
 • levt i ett medberoende, till både missbruk och sjukdom, vilket lärt mig massor.
 • skrivit och gett ut två böcker om barn och föräldraskap.
 • gått kurser i personlighetsprofilering.

Jag är duktig på att sakligt förmedla fakta och känslor, vilket inte alltid varit positivt, en kommentar som jag för några år sedan fick höra var:”Att när en privatperson så sakligt och professionellt/objektivt, talar om hur situationen är, då valde vi att inte tolka det som trovärdigt, eftersom det klarar man inte av att göra utan adekvat utbildning.”

När jag ”gick in i väggen” 2011 hade jag två val. Fortsätta som tidigare, eller se varför jag hamnat där jag gjort. Valet blev att titta på mig själv, och på min omgivning för att se mönster som påverkar oss alla. Hur betedde jag mig mot mig själv? Tog jag hand om mig själv? Gjorde jag det jag egentligen ville, eller ”körde jag över” mig själv för att leva upp till andras krav, vilja eller förväntningar?

Svaret var mycket tydligt! 

Det som ofta visar sig är att hur än vi vuxna talar om för våra barn hur de ska göra eller vara, är att om vi inte lever som vi lär så kommer inte våra barn och ungdomar göra som vi säger. De kommer göra som vi gör. Jag har levt, känt och varit i denna vardag, med en självskadande och destruktiv tonåring, en hyperaktiv femåring, en bulimiker, ett barn som till sist inte ville leva längre. Jag har varit en bra förälder, men gjort saker mot mig själv som inte varit bra, och på så sätt ”lärt” mina barn liknande saker … det har jag idag slutat upp med vilket har gjort att min familj och omgivning vuxit på många sätt.

Jag kan på ett jordnära sätt förklara båda sidors tankemönster vilket kan hjälpa alla som finns bredvid vårdtagaren, barnet, ungdomen. Det finns mycket enkla sätt att ändra sig själv, och förhållningssättet att vara mot sig själv, för att på så sätt få tryggare och stabilare barn samt ungdomar. Jag har sett vad förändringen tillfört i min och vår vardag, vilket är massor av positiva effekter.

När min äldsta dotter väntade sitt första barn, började hon pusha mig att skriva om detta, vilket jag också gjorde.
Här hittar du resultatet:
Våra älskade ungar – En spegling av oss vuxna

Är det dags för en förändring även för dig..?

Välkommen att höra av dig ♥

Med värme
Annelie

Diplomerad LIFE-Terapeut
Författare & Energi-coach
Certifierad Auraförmedlare™
Massör & Hälsoinspiratör

Mail: info@universellbalans.se
Tel: 076 367 8686 (skicka gärna ett sms)

 

 

 

 • Facebook
 • Twitter
 • Email