Vatten, vatten, vatten…

image

Vattenelementet med ytterligheter som kan vara extrema åt båda håll.

Vattnet som kan vara så lugnt, fridfullt och oskyldigt. Vattnet som bara vill väl och knappt gör något väsen av sig, lugnt fridfullt och ofarligt. Vill andra väl, ta hand om och passa upp. Följsamt och anpassande.

Vattnet kan även vara precis tvärtom, kraftfullt och starkt med en tyngd som är svår att stå emot eller orka med, att bemästra eller ”bära”. Vatten som i obalans kan få lätt jord att bli en tung sörja. 

Det är inte vattnet runt båten som är problemet och farligt, det är för mycket vatten i båten som gör att den går under.., inte håller sig flytande längre.

De flesta av oss är födda i själsenergin, med en grundfilosofi, uppfostran eller tro att ”det är bättre att ta hand om andra, än oss själva”. Att det är mer värt att ta hand om andra än oss själva. Det kollektiva tänkandet premierar och hyllar ett förhållningssätt där vi tar hand om andra men ofta glömmer oss själva...

Vattenelementet är extremt anpassningsbart, det innehar känslor, omhändertagande och kan anpassa sig ”till döds”, tills vattnet tar över och livsglädjen/elden falnar.

Vad händer då om vi anpassar oss, tar hand om alla andra, men glömmer oss själv? Jo, precis som båten som sjunker då den tar in för mycket vatten, av vattnen i överflöd släcks vår livsglädje och inre eld. Vatten i stora mängder släcker eld. 
Precis som båten, blir kroppen tung och inte lika smidig, vi orkar helt enkelt inte lika mycket, vi dras ner mot botten.
Här i detta skede är många som ”gått in i väggen”, ”bränt ut sig”, ”kört slut på” eller ”kört över” sig själva.

Vattnet är inte farligt, men det kan bli. Det gäller att våga använda sig av vattenelementets kraft. Att surfa på vågen och inte dras ned av vattnets kraft, den kraft som inte syns ovanpå men finns under ytan. Det gäller att hitta egna, sunda förhållningssätt, både gentemot sig själv och andra. Det gäller att lära sig förstå vattnets kraft för att kunna utnyttja det på ett optimalt och balanserat sätt.

Idag har jag mött mitt vatten, och dykt i, följt med vågorna, strax under ytan. Fantastisk härligt. Både fysiskt och mentalt. Var passade bättre att göra det än på surfarnas, vågornas strand på Bali.

Jag som nästan dränkte mig själv för andras skull. Som kom att avsky vattnet för vad ”det”, eller egentligen jag gjort mot mig själv. Jag som i tidigare liv drunknat/dränkts och som barn blivit nertryckt under vatten och återupplevt tidigare livs skräck. Nu känns vattnet som min vän, min kraft och styrka och jag kan känna hur den ska användas.

?Vatten ger liv, utan vatten till jorden växer inte grödor.

?Vatten kan bära stora tyngder om dess kraft används rätt.

?Vatten kan ge tröst och ro.

?Vatten är flöde i livet.

Tänk på att balansera ditt vattenelement, både gentemot andra men ännu viktigare mot dig själv ❤️

Vill du ha hjälp på vägen?

Annelie Boström
Auraförmedlare – Energicoach – massör – Hälsoinspiratör

 

www.universellbalans.se – mer energi i vardagen
www.balansbutiken.se
www.anneliebostrom.se
www.soladey.se – Joniska tandborstar – Framtidens tandvård

 

  • Facebook
  • Twitter
  • Email