Rensning kan lämna tomrum…

Tomheten kan vara viktig, för att ge plats åt det nya.

ett tomrum som sen kan fyllas med nytt och fräscht!

Att rena/rensa är att ”ta bort” det som inte är bra för oss. Då kan det lämnas ett tomrum i oss. Initialt kan det tomrummet kännas tomt, ovant eller göra ont. Det kan bli som ett öppet sår som behöver läkas. I tomrummen kan, istället för det gamla, sjuka eller ickefungerande, nu nytt och fräscht få utrymme.

Att tillåta läkning, tillåta tomrummet få finnas, trots att det kan kännas läskigt är mycket viktigt.

Jag är tacksam för de egna upplevelser jag får vara med om. Att själv uppleva ger helt nya sätt att förklara för andra, och det är ju en av mina färdigheter.

Min rörlighet i bröstryggen har under en mycket lång period (drygt 15 år) varit begränsad. Bechterews och Reiter var två av de ”sjukdomar” som jag förmodades ha.
Hela min sjukdomsbild har framförallt efter min AT förändrats totalt. Men allt sker ju inte över en natt ?.
Under ett mycket mjukt ”ryggpass” för någon vecka sedan, i rörelseträningen HannaSomatics så hände någonting nytt. Det kändes som en spärr som släppte och rörligheten ökade ytterligare, mycket spännande.

Det som (direkt i situationen) INTE kändes bra, var att den stabilitet jag haft av låsningen/blockeringen också försvann. Jag kände mig fysiskt instabilare och svagare i ryggen än innan.
Hjärnans första reaktion blev:
”gå tillbaka till det stöd du hade, det kändes ju tryggt och bra”
Tack och lov så lyssnar jag aldrig på enbart hjärnan längre, utan jag frågade även kroppen vad den hade att säga:
”Såklart det känns instabilt, sa den. Nu är ju det som suttit i din rygg och låsts fast, lösare, då blir det ju såklart instabilare. Landa i detta, känn hur det känns att vara lösgjord och bygg sen upp ett nytt stöd och en sundare grundpelare inom dig istället”

Att tillåta sig att vara i ”tomrummet” där nytt kan skapas är viktigt. Det kan kännas otäckt, så våga ha tillit till dig själv och din kraft.

 

Hur väljer du?

Vill du ha hjälp på din livsresa?
Varmt välkommen

Annelie Boström
Auraförmedlare – Energicoach – massör – Hälsoinspiratör

www.universellbalans.se – mer energi i vardagen
www.balansbutiken.se
www.anneliebostrom.se
www.soladey.se – Joniska tandborstar – Framtidens tandvård

[contact-form]
  • Facebook
  • Twitter
  • Email