Är man mer omtänksam då man är andlig..?

body.mind.spirit.anneliebostrom

Det kom en mycket intressant fråga idag, tack för den!

Varför är även andliga människor avundsjuka på varandra, baktalar och hånar varandra?
Ska man inte vara mer omhändertagande och förstående när man är, eller anser sig vara andlig..?

Det korta svaret blir.., Nej så behöver det inte vara.
Likväl som en psykolog eller präst har redskap för att vara kärleksfulla, både mot sig själva och sin omgivning, är det inte alltid de lever som de lär.., så är det även för de som kallar sig, är andliga.

Även psykologen eller prästen kan vara missbrukare, narcissist eller fördöma sina medmänniskor. Bara för att man anser sig vara andlig behöver man inte vara en ”god människa” eller bättre än någon annan.

Alla människor har även olika definitioner om vad andlighet är. Vissa anser andlighet vara förknippat med religion, andra med att ”se en aura”. 

För mig personligen så är andlighet ”att ha kontakt inåt med mig själv, mina behov och fokusera utifrån det”
När jag är trygg i mig själv behöver jag inte trycka ner, döma, fördöma, förminska, håna, eller baktala andra för att själv växa. Jag har redan grunden i mig själv, vilket gör att jag vågar låta andra vara de unika individer de också är. 

I min värld är hur man beter sig mot sin omgivning, någonting som handlar mycket om själinsikt och utveckling utifrån det.
Självinsikt är absolut inte = andlighet. Att vara, eller anse sig som andlig innebär inte automatiskt att man är bättre, trevligare eller kärleksfullare. Men kombinationen en stor genuin självinsikt samt andlighet kan däremot vara fantastiskt ren, tillåtande och äkta. 

Alla människor är olika vare sig man anser sig vara andlig eller inte, utan hur man är som person.

Om man är missunnsam eller om man gläder sig åt och över andras framgång.
Om man skyller på andra eller söker sig inåt efter det man själv kan ändra på.
Om man av rädsla lockas av att försöka stärka sig själv genom att baktala andra, eller om man kan landa i att alla har olika behov och väljer olika vägar.

Detta handlar inte om andlighet, detta är personlighet, och dessa personligheter har vi kvar om vi inte själva väljer att ”se oss själva” och börjar titta på vårt eget beteende.

Det finns alltså andliga människor med många ”stora andliga, så kallade förmågor” men som inte har valt att se sitt eget beteende och jobba inåt i sig själv. Likväl som det finns ”icke andliga” med ett enormt stort hjärta och som låter sin omgivning vara ”de unika personer som de är”.
Vi är alla unika och gör utifrån vår egen förmåga.., ibland kan man bara bli ledsen av att förmågan hos många inte är större än den är ❤️❤️❤️

 

Med Kärlek och hoppas att du hittar ditt svar på frågan och att mitt varit till hjälp att förstå/
Annelie Boström 

Auraförmedlare – Energicoach – massör – Hälsoinspiratör

[contact-form]

www.universellbalans.se – mer energi i vardagen
www.balansbutiken.se
www.anneliebostrom.se
www.soladey.se – Joniska tandborstar – Framtidens tandvård

 

 

  • Facebook
  • Twitter
  • Email